Arratia - 2

07 de Marzo de 2015

Excesivo castigo para un Hernani que mereció más premio ante un Arratia que consolida su quinta posición.

El Hernani controló los primeros cuarenta y cinco minutos y gozó de varias ocasiones para adelantarse en el marcador pero la falta de acierto de cara a la portería acabó condenándole, viendo cómo las bizkainas en su primer disparo entre los tres palos se adelantaban en el marcador en el minuto 40 por mediación de Haizea en un primer tiempo en el que el conjunto local se mostró superior.

Tras la reanudación, las amarillas mejoraron sus prestaciones y el partido se igualó mientras que las gipuzkoanas lo intentaban una y otra vez sin conseguir poner en aprietos a la guardameta visitante. A pesar de ello, el Hernani lograba la recompensa a su esfuerzo en el minuto 85 al transformar Andrea Isasa un penalti subiendo el empate al marcador. Cuando parecía que el partido finalizaría en tablas las bizkainas noquearon a las de Andoni Loran por mediación de Jaio en el minuto 94 al marcar el segundo tanto para las arratiarras sentenciando el partido.

Goles: 0-1 Haizea (40’), 1-1 Isasa, penalti (85’), 1-2 Jaio (94’).

Noski Sky Argazkiak
Noski Sky Video

08 de Marzo de 2015 - hernanikoneskenfutboltaldea.wordpress.com

Azkeneko minutuan galdutako partida

20.Jardunaldiari hasiera eman dio Hernani eta Arratiaren arteko norgehiagokak. Aurreko asteko porrotaren ostean, talde txuriberdeak irabazteko beharra zuen, baina Maite Jayo bizkaitarrak azkeneko minutuan sartutako golak, ezinezkoa egin du. Argazkia: Gasteizko Neskaken aurkako partida, Maddi Aldasoro

Lehenengo zatian, Hernani nagusi

Aurreko astean Zubipen jasandako uholdeen ondorioz, Zubietan jokatu behar izan du talde hernaniarrak etxeko talde gisa. Hiru puntuak etxean mantentzeko intentzioz eman diote hasiera Andoni Loranen neskek Arratiaren aurkako partidari. Baloiaren jabetza lortu dute txuriberdeek eta beraien jokoa burutzen aritu dira. Lehenengo minutuak Hernaniko nesken kontrolpean egon dira.

Aukera bat, gol bat

Hala ere, nahiz eta baloiaren jabetza txuriberdeena izan, Arratiak ez du barkatu. Izan duen arrisku aukera bakarra golean bilakatu du. Haizea Cerrada jokalari bizkaitarrak estreinatu du markagailua, txuriberdeen artean ezinegona areagotuz.

Bigarren zatian, nahasmena gailendu

Lehenengo 45 minutuetan talde txuriberdeak izandako nagusitasuna, ez da partida osoan zehar mantendu. Apurka apurka, eta markagailua alde izanda, Arratia partidari neurri hartzen hasi da eta bi taldeen indarrak berdintzea lortu dute. Partida berdinduen zegoen momentuan iritsi da Hernaniko nesken gola. 72.minutuan, Andrea Isasa atzelariak penaltiz sartu du berdinketaren gola. Minutu eroak iritsi dira ostean. Luzapen minutuak amaitzear zeudenean eta berdinketa nagusituko zela uste zenean, Maria Jayo bizkaitarrak 1-2koa jarri du markagailuan, atzealde txuriberdea gailendu ostean. Gol honi esker, Arratiako jokalariak hiru puntu garrantzitsu eman dizkio bere taldeari.

Datorren astean, Zarautz eta Bizkerre

Aste gogorrari aurre egin behar izango diote Andoni Loranen neskek. Asteazkenean, Zarautzen aurka jokatu beharko dute atzeratutako partida. Beste derbi gipuzkoar bat txuriberdeentzat. Astebukaeran berriz, Bizkaiara bidaiatu beharko dute hernaniarrek Bizkerreren aurka lehiatzeko. 6 puntu jokoan aste honetan, Hernanirentzat, oso garrantzitsuak diren 6 puntu.

Hernani K.E: Maialen Agirre, Olatz Jaka (28´: Maddi Ormazabal), Miren Unzueta, Katia Ludwig, Ane Ibarburu (63´: Amaia Irastorza), Leire Juanes (45´: Ane Ludwig), Maitane Arribas, Uxue Rekondo (50´: Enire Beain), Mara Munduate (57´: Leire Iñarrairaegui), Iraide Pejenaute eta Andrea Isasa.

Arratia C.D: Jone Echevarria, Rebeca Hernandez (67´: Aintzane Iturrioz), Deiene Alves (53´: Irati Sagasti), Naia Totorika, Arrate Arrieta, Udane Reyes, Haizea Cerrada (56´: Yaiza Bueno), Alaitz Zelestino, Natalia Torralba, Maite Jayo eta Ana Goitia.

Golak: 0-1, 28´: Haizea Cerrada; 1-1, 72´: Andrea Isasa; 1-2, 93´: Maite Jayo.